HART VAN DRENTHE

beukenlaan

Lezen, wandelen, fietsen, uit eten en stille, donkere nachten. Waar in Nederland is het nog donker en stil. Hier dus, in het Hart van Drenthe. De boswachter en zijn vrouw kunnen je alles vertellen over de omgeving, de vogels en dieren die er leven. Welke plekken zijn de moeite waard om te bezoeken en honderden andere nuttige tips. Zo kan er gezwommen worden in de Ieberenplas, op 5 minuten lopen van de B&B.

Natuur

Bed & Breakfast “Bij de Boswachter” ligt in het hart van Drenthe midden tussen de bossen, vennen en heidevelden. Het Hart van Drenthe is een 5000 ha groot gebied waar de natuur weer alle ruimte krijgt. Je kunt er eindeloos rondstruinen via smalle paadjes langs prachtige vennen en uitgestrekte heidevelden.

In april begint de brem prachtig te bloeien, in mei staan de vennen vol veenpluis en wollegras, in augustus is Drenthe paars van de bloeiende heide. Kortom, het is hier paradijselijk.

Wandel je graag ‘s morgens vroeg dan is de kans groot dat je reeën ziet.

Rond de B&B vind je een rijke natuur. Dassen scharrelen ‘s nachts rond, je hoort de bosuil en kerkuil roepen of het mystieke snorren van de nachtzwaluw.

Of eekhoorntjes, spechten, buizerd, havik, draaihals, vos en tientallen andere dieren en vogels.

Omgeving

Op fietsafstand van B&B Elp vind je herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Boomkroonpad, museumdorp Orvelte, iets verder weg het Nationaal Hunebeddeninformatie centrum in Borger en het prachtige Drents Museum in Assen. Vanuit de Boswachter kan je eindeloos wandelen en fietsen door heel Drenthe. Het Hart van Drenthe ligt in het Nationaal Park Drentsche Aa, het mooiste ongeschonden beekdal van Nederland. In het Nationaal Park liggen mooie oude Drentse dorpen met oude Saksische boerderijen en oude eiken op de brink.

ⓒ 2020, E.C. Thomas
fietsers op fietsbrug
Boom met bloesem
zonsondergang_in_water
fietsers_op_fietsbrug
boom_met_bloesem
wandelaars_op_flonder
toren
koeien_in_het_water
Ieberenplas
fietsbrug_sneeuw
das_voor_hol
Boomkroonpad
veenpluis_en_rode_bloemen
Balloërveld
kamp Westerbork
previous arrow
next arrow
zonsondergang_in_water
fietsers_op_fietsbrug
boom_met_bloesem
wandelaars_op_flonder
toren
koeien_in_het_water
Ieberenplas
fietsbrug_sneeuw
das_voor_hol
Boomkroonpad
veenpluis_en_rode_bloemen
Balloërveld
kamp Westerbork
previous arrow
next arrow

meer info over het gebied op www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/hart-van-drenthe